zondag 16 augustus 2009

Mission Accomplished

Vandaag....... Mission Accomplished
Aangezien ons zwaar bevochten hotel geen voorziening heeft om te ontbijten hebben wij in de metro heerlijke broodjes gekocht en in de pizzaria koffie gedroken. Hier hebben wij dan ook onze eerste glimlach mogen ontvangen..... wat een geweldige ervaring... Dit was al om 09h00 en hadden eigenlijk ons hoogte punt alweer gehad....

Bij het museum ter nagedachtenis van de russische cosmonauten waren ze zo vriendelijk ons te melden dat het museum pas om 11h00 open ging. Niet getreurd hebben wij een wandeling gemaakt in het nagelegen pretpark van russische makelaardij en van een vroege lunch genoten bij de Mc Donalds. Het museum was leuk om te zien, alleen alles in het Russische en geen Engelse gids.... Wij beginnen dus al een aardig woordje Russisch te spreken.

Wij hebben in de middag een stadwandeling gemaakt in de kunstenaarswijk die ons bij de grootste winkelstraat (Arbat) van Moskow bracht. Hier hebben kunnen wij op de terugweg leuke souveniers kopen. Het hotel met het hoogste uitzicht van Moscow zat dicht vanwege verbouwingen..... Op weg naar de bioscoop, vanavond een filmpje kijken is er ook niet bij.... deze bioscoop heeft geen Engelse films.... Matthijs heeft nog een klein onenigheidje gehad met een fanatieke beveiligingsbeambte... maar daarover bij terugkomst meer.

Tot zo ver vinden wij Moscow een mooie stad, en gaan wij er na de Mt. Elbrus met veel plezier naar terug.

Morgen om 05h00 gaat de wekker, en hebben wij een nieuwe reisdag voor de boeg.

Gegroet,

Kim en Matthijs




Helaas hebben wij vandaag een spectaculaire vliegshow gemist.

2 opmerkingen:

  1. al vroeg uit de veren, zijn jullie je al aan het voorbereiden voor het vroege opstaan morgen? Ik zal dan niet aan jullie denken, want lig dan nog lekker in dromenland (hoop ik tenminste).

    Jammer van het uitzicht, als ik het me goed herinner heb je vanuit de universiteit ook een mooi uitzicht, is ook hoog, weet niet meer hoeveel verdiepingen. En nee, je kan er ook al naar binnen zonder te studeren, dus geen zorgen.

    Ik wens jullie alvast een goede reis morgenochtend en veel plezier....

    Marie-Louise

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey toppers,

    Keep smiling!!
    Zie jullie verhalen helemaal voor me.
    Twee bikkels van gozers met lachende energie treden Moskou tegemoet.
    De naam Strelitzen nog ergens tegengekomen? Dat zijn Rem zijn voorouders...
    Zij konden het niet-lachen waarschijnlijk ook niet waarderen want het volk is daarna voor straf compleet afgemaakt.(",)
    Het schilderij hangt daarergens in Moskou in een museum.'ondergang van de Strelitzen'. Maar goed daar zijn jullie niet voor.

    Op dit moment is het 12.56 NL tijd en zullen jullie al bij jullie hotel zijn.
    Ik wens jullie ook namens Rem veel succes en plezier de komende dagen met de ontmoeting met de Engelsen etc.
    Ennuhh handjes wassen als je met ze in contact bent geweest.. (voorkom griep).

    Gr Lizette

    BeantwoordenVerwijderen