dinsdag 18 augustus 2009

Een snel bericht van ons

Vandaag hebben wij de eerst beklimming gedaan naar 3090 meter. Het weer was over het algemeen heel redelijk. Wel regen gehad en hagel. Het beklimming ging erg stijl omhoog wat voor een deel van de groep echt zwaar was. Matthijs en ik zijn heel content over vandaag. Beide hebben wij het goed volgehouden met geen last van hoogte ziekte of lichamelijke klachten.

Vandaag hebben wij onze gearcheck gehad. Wij hebben toestemming de Elbrus met deze bepakking op te gaan. Vanavond gaan wij met z'n allen de sauna in...., avond eten en dan lekker slapen. Het eten is hier bijzonder goed. Niets te klagen. Prijzen voor drinken is spot goedkoop.... dus dat word met hoofdpijn terug naar Moscow.

De kamer is basic en zonder gordijnen waardoor wij al om 04h00 wakker waren. Verder is het hotel goed genoeg. Onze Indier uit de groep is op de eerste dag bezweken.... we weten nog niet wat zijn status is, maar dat gaan wij vanavond bij het eten wel te weten komen. Hij kwam als laatste boven en had erg veel moeite met zijn conditie.... op de terugweg heeft hij waarschijnlijk veel te veel van zijn energie gebruikt. Naar de lunch storte hij naar de grond en kon niet meer op zijn benen staan. Een van onze gidsen is een bergarts, en een van de teamleden is arts in opleiding dus er was voldoende medische begeleiding.

Kim en Matthijs.

1 opmerking:

  1. een bericht vd meisjes.
    fijn dat jullie het zo leuk hebben.
    niet te zwaar (eten en drinken) worden voordat jullie naar boven moeten klauteren.
    liefs de meisjes van 31 tot 58 jaar.

    BeantwoordenVerwijderen