maandag 10 augustus 2009

Een jaar trainen naar een nieuw doel

Een jaar voorbereiding, en een jaar van training. Beide zijn wij een aantal kilo's aan lichaamsgewicht verloren. Dit maakt klimmen op grote hoogte aangenamer. 3x per week trainen, van wielrennen, hardlopen, conditie training in de sportschool, jui-jitsu tot intensieve strand trainingen. Misschien waren de AV-avonden in de kroeg nog het zwaarste. Een geheel AV vrije voorbereiding is ons beide niet gelukt...:-)

En waarvoor kun je je afvragen. De MT. Elbrus is met zijn 5642,7 meter de hoogste berg van europa. Na vorig jaar succesvol de MT. Kilimanjaro beklommen te hebben, en het avontuur in Kenya en Tanzania beleeft, stond het als snel vast dat we op zoek waren naar een nieuwe uitdaging. De omstandigheden op de MT. Elbrus kunnen, ook al is hij lager dan de MT. Kilimanjaro veel zwaarder zijn, dus een logisch vervolg. De laatste 2800 meter zullen wij met stijgijzers klimmen en bij lawinegevaar met touwen moeten gaan werken, en dit allemaal bij temperaturen die kunnen dalen tot -40 graden.

Des al niet te min verwachten wij een prachtige vakantie. De MT. Elbrus is een onderdeel van het caucasus gebergte, waar prachtige natuur, sauna's en verstrekkende uitzichten het plezier van deze expeditie zullen zijn. Dit in tegenstelling tot de MT. Kilimanjaro dat de hoogste vrijstaande berg van de wereld is. Op de top is, buiten het beroemde bord weinig te zien. Zelfs geen Zweedse vrouwen in een hot-tub.
De Elbrus zullen wij met een groep van 14 personen beklimmen, waarvan 2 gidsen.
Een van de gidsen in Gavin Bates, die juli j.l. voor de 4de keer de MT. Everest heeft beklommen. Gavin is tevens onderdeel geweest van de Discovery uitzending "Everest Beyond the Limit" en heeft jaren lange ervaring met het organiseren van dergelijke expedities. Wij zijn dus in goede handen!

Totaal verblijven wij nog 5 dagen in Moscow, om de geschiedenis en de cultuur van de stad te ontdekken. Waarschijnlijk zullen wij nog wel een aantal uitdagingen krijgen met de taalbarriere, aangezien onze visumaanvraag ook niet echt soepeltjes is gegaan.

Als wij toegang hebben tot het internet zullen wij op deze pagina verschillende berichten achterlaten. Via het Twitter, onderdeel op onze hoofdpagina zullen wij via de sms jullie op de hoogte houden van de verdere vorderingen.

ура Kim en Matthijs

1 opmerking:

  1. Hoi Kim en Billy (weet niet beter)...

    Wat top deze site!
    Wij wensen jullie heel veel succes met de reeks van zeven. (telt die van vorig jaar niet mee?). We zullen jullie blog gaan volgen... dit willen we niet missen.
    Ook zijn we erbij als jullie je eerste verhalen bij terugkomst gaan vertellen, onder het genot van een Marie-cakeje... daar zal je dan misschien ook naar snakken.
    Het gaat jullie vast lukken, pas goed op jezelf.

    De Streli's

    BeantwoordenVerwijderen